lokacija

 
prikaz_iz_zraka_web.jpg

Prikaz naselja Smokovik

 

Naselje Smokovik smjestilo se na sjeverozapadnom ulazu u grad Krk na površini od 2,85 hektara, samo 500 metara od centra grada, no u mirnom području kroz koje ne prolaze glavne gradske prometnice te s jedinstvenim pogledom na more.

 
 

Lokacija na karti

 
 
 
 

grad krk

 

Pogled na starogradsku jezgru omeđenu zidinama i ulaz u gradsku luku

 
 
 
 

Otok Krk ili zlatni otok, kako je nazvan još u antici, nalazi se u jednom od najsunčanijih dijelova Europe. Najsjeverniji je i najveći jadranski otok, te otok s najviše naseljenih mjesta. Povezan je s kopnom mostom, a s još tri otoka, Rabom, Cresom i Lošinjom, trajektom, što ga čini idealnim mjestom za život ili odmor. Krk pruža savršen otočki mir i čistoću mora, no svojom odličnom prometnom povezanošću omogućava lakoću kretanja po cijeloj raznolikoj regiji. Grad Krk drugo je najveće otočno naselje u Hrvatskoj, a infrastrukturno i ekonomski najrazvijeniji hrvatski otočni grad. Smješten je u prostranoj dolini na sunčanom jugozapadnom dijelu otoka i jedno od najstarijih urbanih naselja u Hrvatskoj. 

Živi već više od tri tisuće godina i odiše poviješću, dan danas prisutnom na svakom koraku, kroz crkve, samostane, uske i skrivene uličice, trgove i portale s plemićkim grbovima. Njegove gradske zidine treće su po veličini u Hrvatskoj, nakon stonskih i dubrovačkih, a među najpoznatije gradske motive ubraja se krčka katedrala iz 5. stoljeća te kaštel koji su podigli vladajući Frankopani. Krk ipak nije zaspao u prošlosti, vrlo je živ, čemu je pridonijelo i rano buđenje ugostiteljstva, već od ranog srednjeg vijeka. Obilje kulturne, gastronomske i sportske ponude pružaju mogućnost kvalitetnog života i izvan turističke sezone.

 

[GALERIJA] Od jednog od najdugovječnijih festivala folklora u Hrvatskoj, pa do klapskih koncerata, baleta, koncerata klasične glazbe i kazališnih predstava — Krk će zadovoljiti svaki kulturni ukus. Nakon sportskih aktivnosti ili šetnje po čistom zraku najbolje je uživati u domaćim krčkim specijalitetima mediteranske prehrane te autohtonom vinu.