o projektu

 
 
 
 

Ekskluzivnost, lepota in kakovost življenja v skladu z naravo, trajnostna zelena gradnja sredi sredozemske oaze.

 
 
 

Ekskluzivno naselje Smokovik ob severozahodni vpadnici v mesto Krk povezuje vse prednosti tega sredozemskega področja s sodobno in trajnostno arhitekturo in kakovostnim življenjskim slogom. Standardi ekološke gradnje, visokoenergetska učinkovitost, bogastvo sredozemskega rastlinja in edinstveni pogled na morje v krškem zalivu so iz tega naselja naredili pravo oazo za življenje. Naselje leži na eni najprivlačnejših lokacij v mestu Krk, ki je obenem tudi mirna in prijetna za bivanje, a tudi v neposredni bližini mestnega središča, otroškega vrtca in jasli "Katarina Frankopan", srednje šole "Hrvatski kralj Zvonimir", ambulante, trgovin z mešanim blagom in različnih mest za zabavo.

Projekt tega privlačnega naselja podpisuje uveljavljeni reški arhitekt Idis Turato, ki je navdušil že z drugimi dokončanimi projekti v mestu Krk, saj združuje sodobno arhitekturo in poseben sredozemski pridih. Smokovik ima 14 objektov: 10 parcel s stanovanjskimi stavbami, ki imajo po 3 eno- ali dvoetažna stanovanja, 3 parcele s poslovno-stanovanjskimi stavbami s pritličnimi poslovnimi prostori in dvema stanovanjema v nadstropjih, ter eno večstanovanjsko stavbo z osemnajstimi stanovanjskimi enotami, ki leži v najvišjem delu naselja. Vsa stanovanja imajo površino od 50 do 80 m2, posebne vhode, lastni del dvorišča in zavarovano parkirno mesto.

 
 
 

[VIDEO] Sprehod skozi naselje Smokovik

 
 

ŽIVLJENJE NA SREDOZEMSKI NAČIN

Zelena trajnostna gradnja, sodobna arhitektura in dvorišča z obiljem sredozemskih rastlin zagotavljajo prijeten in kakovosten življenjski slog v skladu z naravo, a tudi s sodobnim načinom življenja. Mesto Krk in njegovo blago sredozemsko podnebje se popolnoma prilegata takšnemu načinu življenja, saj združujeta šport, kulturo in vrhunske zdrave gastronomske užitke.


POPOLNE NARAVNE MERE

Objekti naselja Smokovik se s svojo velikostjo in razporejenostjo popolnoma prilegajo naravi in zagotavljajo prijeten življenjski slog. Možnost, da predstavite svoje zamisli glede ureditve notranjih prostorov, pa še dodatno prilagaja prostor vašim željam.


MIR ALI ZABAVA

Čeprav v mirni okolici, se naselje nahaja komaj nekaj minut hoje od jasli in vrtca, srednje šole, ambulante, trgovine z mešanim blagom, mesta za zabavo in samega mestnega središča. Most in trajekt nudita otoku odlično prometno povezanost s kopnim in še tremi otoki. Uživajte v miru svojega stanovanja s pogledom na morje ali raziščite otok in regijo.


 
 

[GALERIJA] Ekskluzivnost naselja Smokovik je dosežena z združitvijo sodobnih, čistih in minimalističnih arhitekturnih linij in sredozemskega rastlinja ter vrtov, ki obdajajo in dopolnjujejo objekte. Zelena gradnja in trajnost sta bila osrednji element za arhitekta Idisa Turata, ki je na tem področju že zelo znan. Otoški življenjski slog v tem naselju jemlje tisto najboljše iz narave in istočasno zadovoljuje vse potrebe sodobnega življenja.