o projektu

 
 
 
 

Ekskluzivnost, ljepota i kvaliteta života u skladu s prirodom, održiva zelena gradnja usred mediteranske oaze.

 
 
 

Ekskluzivno naselje Smokovik na sjeverozadpadnom ulazu u grad Krk spaja sve prednosti ovog mediteranskog područja s modernom i održivom arhitekturom te kvalitetnim stilom života. Standardi ekološke gradnje, visokoenergetska učinkovitost, bogatstvo mediteranskog raslinja i jedinstveni pogled na more krčkog zaljeva čine ovo naselje pravom oazom za život. Naselje se nalazi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu Krku, koja je istovremeno mirna i ugodna za život, ali i u neposrednoj blizini centra grada, dječjeg vrtića i jaslica Katarina Frankopan, srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, doma zdravlja te mješovitih trgovina i raznih mjesta za zabavu.

Projekt ovog atraktivnog naselja potpisuje već dobro poznati riječki arhitekt Idis Turato, čiji već realizirani projekti u gradu Krku nikoga ne stavljaju ravnodušnim, budući da spaja modernu arhitekturu s posebnim mediteranskim dodirom. Smokovik se sastoji od ukupno 14 objekata: 10 parcela na kojima su stambene zgrade s po tri jednoetažna ili dvoetažna stana, tri parcele na kojima su smještene stambeno-poslovne zgrade, s poslovnim prostorom u prizemlju te po dva stana na katovima, te jedne višestambene zgrade koja nudi osamnaest stambenih jedinica i nalazi se u najvišem dijelu naselja. Svi stanovi površine su 50–80 m2, imaju posebne ulaze, vlastiti dio okućnice te osiguran parkirališni prostor.

 
 
 

[VIDEO] Šetnja kroz naselje Smokovik

 
 

Život na mediteranski način

Zelena održiva gradnja, moderna arhitektura i okućnice s obiljem mediteranskog raslinja omogućavaju ugodan i kvalitetan životni stil, u skladu s prirodom, ali i suvremenim načinom života. Grad Krk i njegova blaga mediteranska klima savršeno se uklapaju u takav način života, nudeći spoj sporta, kulture i vrhunskih zdravih gastronomskih užitaka.


Savršene prirodne proporcije

Objekti naselja Smokovik svojom veličinom i rasporedom savršeno se uklapaju u prirodu i omogućavaju ugodan životni stil. Mogućnost unošenja vlastitih ideja u uređenje interijera dodatno prilagođava prostor vašim željama.


Mir ili zabava

Iako u mirnom okruženju, naselje je tek na udaljenosti od par minuta hoda do jaslica i vrtića, srednje škole, doma zdravlja, trgovina mješovitom robom, mjesta za zabavu i samog centra grada. Otok Krk sam po sebi odlično je prometno povezan s kopnom mostom i s još tri otoka trajektom. Uživajte u miru svog stana s pogledom na more ili istražujte otok i regiju.


 
 

[GALERIJA] Ekskluzivnost naselja Smokovik postignuta je kroz spoj modernih, čistih i minimalističkih linija arhitekture te mediteranskog raslinja i vrtova koji okružuju i nadopunjuju objekte. Zelena gradnja i održivost bili su imperativ za na ovom području dobro poznatog arhitekta, Idisa Turato. U ovom naselju otočki stil života uzima najbolje od prirode istovremeno ispunjavajući sve potrebe modernog života.